Door Oefening Sterk

Gymnastiek

Welke jongens en meiden vinden het nou niet leuk om lekker te klauteren, klimmen, rennen en diverse toestellen uit te proberen. Niet zoals thuis, waarbij mama zegt: ohh pas nou op, doe voorzichtig. Maar nee, onder professionele begeleiding ontdekken wat je met je lijf allemaal wel niet kunt doen. Voor kinderen is het van groot belang om hun motoriek goed te kunnen ontwikkelen en verder te verfijnen. Dit komt ze op latere leeftijd alleen maar ten goede.

Als blijkt dat gymnastiek niet meer uitdagend genoeg is, kan op advies van de leiding de overstap gemaakt worden naar de turnselectie, waarbij er op specifieke (toestel)onderdelen getraind wordt om goed te kunnen presteren op wedstrijdniveau.

 

Info Gym

Gymnastiek bij DOS is er voor iedereen; jongens en meisjes, jong en oud. DOS biedt zowel gymnastiek op recreatief niveau als turnen in de selectie. Bij de peuter-, en kleutergroepen zitten jongens en meisjes bij elkaar in de groep. Na deze leeftijd krijgen de kinderen in aparte groepen les. Voor meisjes zijn de gymnastiekgroepen ingedeeld op schoolgroep, zo zitten kinderen van dezelfde leeftijd bij elkaar. Voor de jongens zijn er twee groepen; onderbouw (schoolgroep 3 t/m 5) en bovenbouw (vanaf schoolgroep 6). Voordat het lidmaatschap in gaat, mag het kind 2x kijken/meedoen om te beoordelen of gymnastiek een geschikte sport voor hem/haar is. De inschrijving verloopt via de leiding. Naast de leiding zijn er bijna in alle groepen hulpjes aanwezig, zodat de kinderen voldoende begeleiding krijgen tijdens de lessen. Wil je een keertje komen meedoen? Je bent van harte welkom!!

 

Peutergym

Al op peuterleeftijd ontwikkelen kinderen hun motoriek door te rennen, springen en klimmen.Peutergym Kinderen van 2,5 tot 4 jaar kunnen gymmen bij de peutergym. In de lessen worden spelletjes en de eerste kennismaking met een aantal gymnastiektoestellen afgewisseld. Ouders zijn hierbij niet aanwezig.

Op dit moment is er geen peutergym, wij zijn op zoek naar leiding voor deze groep

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Impressie Peutergym

 Impressie Peutergym1Impressie Peutergym2

 

 

Sponsor worden

Interessante Links

All logos and registered trademarks are copyright of their respective owners

DOS Gymnastiek Vereniging
Schoonhoven