Beste DOS-leden,

In vervolg op onze mail van een paar weken geleden komen wij met een aanvulling.

We hebben na de vorige persconferentie als bestuur besloten om de lessen stop te zetten voor iedereen in de leeftijdscategorie van 18 jaar en ouder. Wij weten dat wij daarbij strenger waren dan de overheid heeft aangegeven. Dat is een bewuste keuze geweest: snel, duidelijk en veilig handelen staat in deze crisis voor als bestuur voorop.

Uitbreiding lessen voor sommige 17-plussers

Nadere inventarisatie wijst uit, dat het bij de selectie gaat om 6 leden en bij de recreanten om 1 lid in leeftijd van 18-23 jaar. Voor ons is daarbij belangrijk: dat is dus niet de risicocategorie. De (nieuwe!) richtlijnen geven aan voor de categorie van 18 jaar en ouder: maximale groepsgrootte van 2 personen en minimaal 1,5 meter tot elkaar én de rest. 

Alles overwegende hebben wij besloten, dat deze leden van ons alsnog mogen deelnemen aan de lessen, mits:

  1. Zij een aparte groep vormen van maximaal 2 personen per toestel / station (en mogen niet mengen met andere groepen tijdens de lessen)
  2. Zij 1,5 meter afstand onderling in de groep houden
  3. Zij 1,5 meter afstand tot de rest van de leden in de zaal houden
  4. Maximaal aantal leden in de zaal 30 personen

Overige regels en voorschriften blijven onverkort van kracht en zijn terug te vinden in eerdere nieuwsbrieven en protocollen op onze website. 

Dus blijft ook gelden: het is verplicht om bij de entree en in de gang een mondkapje te dragen als je ouder dan 13 jaar bent. In de gymzaal hoeft het mondkapje niet gedragen te worden. 

Voor de trimfitters met een fors aantal leden die tot de risicocategorie behoren, is het risico voor ons als bestuur te groot om die lessen weer opnieuw te starten. Wij zijn ons ervan bewust, dat juist deze leden ook dringend behoefte hebben aan de sociale contacten en de gezonde beweging van de lessen door Carla. Wij hopen dan ook, dat ook deze situatie snel weer kan worden herzien. Wij hopen op jullie begrip hiervoor. 

Hieronder voor de volledigheid de meest actuele protocollen:

Klik hier voor het uitgebreide protocol van de gemeente

Klik hier voor het verkorte protocol

Zaal gesloten van 9-11 tot en met 12-11

Vanuit de gemeente hebben wij vernomen, dat de muren van de gymzaal opnieuw zullen worden bekleed. Daarom heeft de gemeente de gymzaal gesloten vanaf maandag 9 november tot en met donderdag 12 november.

Alle lessen op die dagen zullen daarom niet kunnen doorgaan. 

Stroopwafelactie

Vanuit de commissie DOS 100 jaar hebben wij vernomen, dat ook de stroopwafelactie definitief wordt gestopt. Wij staan daar als bestuur 100% achter: ook hier geldt weer dat veiligheid en gezondheid van onze leden voorop staan.

Mocht je thuis nog geld hebben liggen, wil je dan contact opnemen met de betreffende personen en hun het geld teruggeven.
Voor wat betreft de personen die reeds hebben betaald: meld je s.v.p. bij degene aan wie je hebt betaald, zodat hij/zij het geld kan teruggeven.

Als je vragen hebt, stel die dan gerust aan de commissie: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Het zijn voor ons als bestuur ingewikkelde tijden en we hebben moeilijke beslissingen te nemen. Maar in alles staat de gezondheid en veiligheid van onze leden voorop.

Wij rekenen op jullie begrip voor deze ingrijpende besluiten en doen een dringend beroep op jullie allemaal: houd je aan de regels en zoek niet de randjes op van wat mag, maar wees juist eerder iets te voorzichtig. Alleen met z'n allen krijgen wij corona onder controle!

Het DOS-bestuur:
Gerard Overbeek (interim voorzitter)
Bram de Jong (secretaris)

Denise van der Wende (algemeen bestuurslid)
Tjeerd Prins (penningmeester)