Turnpakjes van velours met glitter en/of strassteentjes:

Velours is een vrij sterke stof die goed gewassen kan worden in de wasmachine. In deze stof zit echter een elasthandraadje die zorgt voor de rekbaarheid van de stof. Elasthan heeft een hekel aan chloor, zonnebrandcreme en transpiratie. 

Omdat het hier ook een veloursstof betreft, geldt grotendeels bovenstaande uitleg, echter de opgedrukte glitter en strass kan kwetsbaarder zijn bij verkeerd reinigen. De glitter en strass worden er met grote hitte opgedrukt en kan dus loslaten als het te vaak en/of te heet gewassen wordt.

Ons advies is derhalve om het turnpakje na gebruik direct met koud water uit te spoelen zodat transpiratie uit het turnpakje verdwenen is. Verder adviseren wij het met de hand te wassen in lauw water met zeer weinig vloeibaar wasmiddel. Vanwege de glittersteentjes het beste binnenstebuiten wassen. Te lang tussen vochtige en andere was kan schadelijk zijn voor de verfstoffen, waardoor er dus kans is op het doorlopen van kleuren. Daarna direct aan het was-rek op een hangertje laten drogen. Maximaal 30 graden.